Коя е най-подходящата снимка за CV?


Много често се случва да ни попитат: Каква снимка трябва да избера за да изглежда CV-то ми добре? Отговорът на този въпрос може да се обобщи само една дума – професионалната!

Добрите бизнес имидж портрети продават най-добре. Те са нашият рекламен банер, нашата уникална запазена търговска марка и могат да изиграят важна роля при селекцията на CV-та.

При създаване на имидж портрет, най-важният елемент на снимката е лицето на човек, защото то отразява характера и душевното състояние. А това може да бъде постигнато най-добре от професионален фотограф. Други важни елементи са:

  • Декора – като правило, той трябва да съответства на целите на снимката, съответно на позицията за която се кандидатства. Така например, ако кандидатствате за готвач, снимка с декори от ресторант би била по-подходяща от снимка в кабинет или конферентна зала, която пък би била идеална за CV на корпоративен служител.
  • Правилният фон и осветление – в случай, че липсва декор, задължителен елемент на добрата снимка е изчистеният светъл бекграунд и правилното осветление, което няма да остави сенки или неприятни отблясъци по крайният продукт.
  • Дрехи и аксесоари – за максимално добър резултат, преди заснемането, по правило се обличат изчистени дрехи, без фирмени лога или надписи, малко аксесоари и подходящ грим.

Ако нямате възможност да поръчате професионална фотосесия, можете да изберете любителска снимка която отговаря в най-голяма степен на тези критерии, за да направите CV-то още по-впечатляващо и така да увеличите шансовете си за подбор при кандидатстване. Пожелаваме успех!

Коментарите са изключени.